1. CARNEA CONSUMA ENERGIE
VITALA, in procesul digestiei, in loc sa o genereze. Proteina animala este un
lanț de aminoacizi, care trebuie
întîi descompus în elemente constitutive, pentru ca organismul să o poată
folosi. Asta presupune eforturi energetice uriașe. Cu alte cuvinte în loc
sa-ți dea, îți fură din energie.
2. CARNEA CONȚINE ADRENALINĂ ÎN
CANTITĂȚI MARI (secretată de groaza
animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane și duce în timp la
hipertensiune. Adrenalina provoacă furie și agresivitate celui care
consuma carne.
3. CARNEA E TOXICĂ, datorita
acidului uric (care provoacă guta), acidul fosforic și acidul sulfuric,
formați în procesul de digestie
și metabolismul proteinelor din
carne. Acești acizi au o acțiune iritantă și inflamatoare asupra
țesuturilor.
4. CARNEA ELIMINĂ CALCIUL din
organism, datorită azotului din compoziția proteinei din carne, cu
conținut bogat în fosfor.
5. CARNEA E ACIDĂ, ducînd la
inflamații ale țesuturilor și degradarea lor rapidă
și la așa numita acidoză, cauza tuturor
bolilor. De la o raceala pînă la cancer!
6. CARNEA CREȘTE COLESTEROLUL ducînd la
accidente vasculare, hipertensiune arterială, angină pectorală, boli de inimă,
obezitate și impotență, etc.
7. CARNEA PROMOVEAZĂ CALCULII
HEPATICI ȘI BILIARI
8. PROTEINELE ANIMALE PUTREZESC
în interiorul organismului, dînd trupului un miros greu.
9. CARNEA DUCE LA
APARIȚIA CANCERULUI DE COLON. Mai
ales consumul de carne roșie este asociat cu
creșterea compușilor de tip N-Nitroso din
culturile de bacterii intestinale, care lezează colonul și provoacă tumori maligne la
nivelul lui.
10. CARNEA DUCE LA APARITIA
CANCERULUI HEPATIC SI PANCREATIC
11. CREȘTEREA ANIMALELOR SE FACE ÎN
CONDIȚII DEZUMANIZANTE PENTRU
CRESCĂTORI, în spații închise, lipsite de lumina
soarelui sau de aer curat. Animalele sunt injectate cu hormoni de
creștere, hrănite cu furaje pline
de pesticide și ierbicide, cu concentrate
făcute din faină de oase, bolnave de cancer, cel mai adesea. Sunt maltratate
și ucise apoi cu cruzime.
12. CREȘTEREA ANIMALELOR A FĂCUT
RAVAGII MEDIULUI. Defrișările masive, pentru ca în
locul pădurilor să se creeze locuri de pășunat, au dezechilibrat
eco-sistemul planetar, distrugînd habitatul natural al animalelor sălbatice,
diminuînd cantitatea de oxigen și provocind încălzirea globală.
13. CONSUMUL DE CARNE SCURTEAZA
VIAȚA (prin epuizarea în timp a
organelor vitale).
14. CONSUMUL DE CARNE
STIMULEAZA, IRITĂ SI INFLAMEAZĂ ORGANELE SEXUALE (În special glanda prostatei,
ducÎnd la apariția prostatitei)
15. CARNEA ESTE INJECTATA CU
HORMONI DE CREȘTERE, ANTIBIOTICE ȘI VACCINURI, toate considerate
cancerigene.
16. ANIMALELE SUNT HRĂNITE CU
UN AMESTEC DE FURAJE ȘI CARNE TOCATĂ, PROVENITĂ DE LA
VACI, PORCI, GĂINI BOLNAVE ȘI AGONIZANTE ȘI OI MOARTE. Aceste practici
duc la acidoză și îmbolnăvesc animalele,
așa cum îi îmbolnăvesc
și pe oameni. Ăsta este motivul
apariției unor boli teribile ca
“boala vacii nebune”.
17. INGESTIA DE PROTEINĂ
ANIMALĂ INTERFEREAZĂ CU ABSORBȚIA MANGANULUI DIN ORGANISM,
ceea ce poate provoca amețeli, tulburări de echilibru,
spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie,
aritmie cardiaca, fibrilații), probleme neuromusculare,
boala Parkinson si boala Lou Gehring.
18. CARNEA ABUNDĂ ÎN CELULE
ROȘII MOARTE, cu conținut mare de fier ionizat
(extrem de diferit de cel de origine vegetala), care poate duce la scăderea
nivelului de crom (necesar în transferul de insulină), scăderea nivelului de
zinc (necesar în producerea insulinei și a energiei), lezarea
țesuturilor hepatice,
pancreatice si renale; scăderea nivelului de calciu, creșterea nivelului de sodiu
(cauzatoare de edeme)
19. CARNEA ESTE PRINCIPALA
CAUZĂ CARE DUCE – ÎN MOD DIRECT – LA DEGRADAREA DANTURII, datorita faptului ca
interferează cu absorbția calciului;
20. CARNEA E INADECVATĂ
CONSUMULUI UMAN DIN CEL PUȚIN 7 MOTIVE: 1) carnivorele au
gheare cu care iși prind prada; oamenii, n-au;
2) carnivorele au canini și incisivi puternici, cu care
sfîșîie carnea, dar n-au în schimb
molari plați cu care să o mestece,
așa că o înghit bucăti întregi;
oamenii nu au dinții din față ascuțiți, dar au molari
destinați să macine bine bolul
alimentar; 3) carnivorele au tractul digestiv doar de trei ori mai mare decît
lungimea corpului, ceea ce faciliteaza evacuarea destul de rapidă a carnii
digerate, intrate in putrefacție; oamenii au traiectul
digestiv de 10-12 ori mai mare decît lungimea corpului, unde carnea intrată in
putrefactie poate stagna și pina la 5 zile într-un corp
încă sănătos, dar uneori rămîne lipită de pereții colonului ani de zile, sub
forma așa numitei plăci mucoidale. 4)
stomacul carnivorelor secretă acid clorhidric puternic, care digeră proteina
animală; stomacul uman secretă un acid clorhidric de 20 de ori mai slab decît
cel al carnivorelor. 5) glandele salivare ale carnivorelor n-au rolul de a
pre-digera alimentele; la oameni s-au dezvoltat glande salivare productive, al
caror produs (saliva) are enzime puternice care predigeră carbohidrații. 6) saliva carnivorelor este
acidă; saliva oamenilor este alcalină. 7) digestia nutrienților se face rapid și direct în stomacul
carnivorelor, sub influența acidului clorhidric puternic;
digestia omului începe în gură, sub acțiunea enzimelor salivare
specializate în carbohidrați și lipide, trece în stomac, unde
se descompun proteinele cu ajutorul pepsinei și se desfasoară în toată
plenitudinea ei, lent, în intestinul subțire al omului.
Absorbția nutrienților are loc abia în intestinul
gros, după un parcurs lung, uneori de 7 metri, cît are tractul digestiv. 21.
CARNEA ANIMALĂ NU E CU NIMIC DIFERITĂ DE CEA UMANĂ, AVÎND ACEEAȘI COMPOZIȚIE CHIMICĂ. Un
exercițiu de imaginație, propus de-un amic, m-a pus
in situația dramatică ipotetică a unei
izolari forțate împreună cu cîțiva prieteni,
înfometați cu toții, puși să decidem între a trăi sau a
muri de inaniție, atunci cînd unica sursă de
hrană e gamba tovarășului de suferință. Într-o astfel de
situație, nu mă imaginez decît murind
de
foame…
|
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu